Skip to main content

Kinderen voorbereiden op expat-avontuur

Emigreren of vertrekken naar het buitenland als expat is een grote stap, waar je je kinderen goed op wilt voorbereiden. Zo kunnen ze starten met Engelse lessen. Daarnaast is het voor kinderen heel fijn om ondersteuning te krijgen bij de emotionele kant van het avontuur.

Unieke combinatie:

taalvoorbereiding én emotionele ondersteuning

Bij een verhuizing naar het buitenland start een nieuw avontuur. Voor de kinderen betekent dit een nieuwe school, nieuwe vriendjes en een nieuwe taal. Dan is het fijn als de kinderen al kennismaken met de taal voordat jullie vertrekken. Op speelse wijze, passend bij de leeftijd. Zo leren ze alvast een basis en durven ze zich gaandeweg beter te uiten in het Engels. Het vertrouwen groeit en dat zorgt voor een betere start in het nieuwe land.

Maar de taal is niet het enige om aan te denken. Een emigratie of uitzending is een belangrijke, heftige gebeurtenis voor een kind. Het houdt een afscheid in en er is veel onbekend en onzeker. Dit kan een behoorlijke impact hebben op het gevoelsleven van een kind. Belangrijk dus om óók hier bewust aandacht aan te besteden. Ze handvatten mee te geven om de gevoelens een plekje te geven en oefeningen die het vertrouwen in zichzelf een boost kunnen geven.

Bij Butterfly Kids kun je terecht voor beide. Engelse lessen ‘Spelenderwijs Engels’ die leerzaam en leuk zijn én kindcoachingsessies met aandacht voor alle gevoelens en emoties rondom de verhuizing. Zo gaan de kinderen beter voorbereid het avontuur aan.

Spelenderwijs Engels leren

Interactie, beweging, spelletjes en liedjes. Kinderen leren het best als ze plezier hebben.

Kindcoaching voor expat-kids

Met liefde en aandacht begeleid ik kinderen met de emotionele kant van een (tijdelijke) emigratie.

Met passie en plezier verzorg ik de lessen en coachingsessies.

Ontmoet Miss Dana

Overige activiteiten

Singlish: Engelse liedjes zingen

Samen met andere kinderen, in een klein groepje wekelijks leuke Engelse liedjes zingen.

Workshops voor basisscholen

English in motion: Engels verhaal met beweging en muziek. Voor leerlingen van groepen 1 t/m 3.

 

Ready to start the adventure?