Skip to main content

Spelenderwijs Engels

Bij Butterfly kids kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar spelenderwijs Engels leren. Leerzaam én leuk.
Let's have fun while learning!
Maatwerkprogramma voor expat-kids.

Have fun while learning!

Kinderen leren het best als ze plezier hebben in het leren. Op speelse wijze, met beweging, spelletjes en liedjes. Op die manier geef ik het liefst les, met passie en overgave. Én met persoonlijke aandacht voor jouw kind en zijn of haar leefwereld en hobby’s.

Meer over mijn aanpak weten? Lees het hier.

Emigratieplannen?

Als je een expat-avontuur aangaat of om andere redenen naar het buitenland verhuist, komt er veel op je af. Ook voor de kinderen. Dan is het fijn als zij al goed kennismaken met de taal voordat jullie vertrekken.
Gaan jullie naar een Engelstalig land of gaan de kinderen naar een internationale school? Dan kunnen ze bij Butterfly Kids terecht voor een taaltraining Engels voor expat-kids.

Classroom English, school subjects, classrooms, …

Naast algemene onderwerpen is er voor expat-kids extra aandacht voor schoolgerelateerd vocabulaire. Denk aan Engelse woorden voor schoolvakken, ruimtes in de school. Maar ook: wat voor specifieke dingen zeggen leraren in de klas?; hoe stel je een vraag? Afhankelijk van de leeftijd is er aandacht voor tellen en/of rekenen in het Engels. En we kunnen misschien een digitaal kijkje nemen op de school. Met een leuke en effectieve taaltraining worden de kinderen goed voorbereid. Zo voelen ze zich straks sneller op hun gemak in hun nieuwe omgeving.

Onderdompeling in het Engels

De beste methode om Engels te leren is om even helemaal ondergedompeld te worden in het Engels. Zo leer je het snelst. Daarom is het ook mogelijk om in een weekend of vakantie een aantal hele dagen bij mij te verblijven. Er wordt dan de hele dag Engels gesproken in de gewone dagelijkse gang van zaken. We doen bijvoorbeeld boodschappen in het Engels, eten in het Engels, doen gezelschapsspellen in het Engels, etc. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kennismaking en intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kunnen we kijken of het klikt en mijn aanpak jullie aanspreekt, en wat het huidige niveau van Engels van het kind/de kinderen is.
Een taaltraining voor expat-kinderen is een maatwerkprogramma. Na telefonisch overleg kan ik doorgaans al een offerte geven. Tip: Verhuis je voor je werk? Dan betaalt in de meeste gevallen de werkgever de Engelse lessen. Informeer hier vooral naar bij je werkgever.

Emotionele voorbereiding: kindcoaching

Voorbereiding op de taal is één, maar een verhuizing naar het buitenland brengt bij kinderen ook veel gevoelens teweeg. Een emigratie is een ingrijpende gebeurtenis in een kinderleven. Uniek bij Butterfly Kids is dat je niet alleen terechtkunt voor de taalvoorbereiding, maar ook voor ondersteuning op emotioneel vlak in de aanloop naar het vertrek.

Meer informatie over kindcoaching

Geen emigratieplannen, wel leuke lessen?

Ga je niet emigreren, maar wil je wel leuke, speelse Engelse lessen voor je kind? Ook dan kun je bij Butterfly Kids terecht voor spelenderwijs Engels.

Voorbeeld Spelenderwijs Engels met spelletje

Overige activiteiten

Kindcoaching voor expat-kids

Met liefde en aandacht begeleid ik kinderen met de emotionele kant van een (tijdelijke) emigratie.

Singlish: Engelse liedjes zingen

Samen met andere kinderen, in een klein groepje wekelijks leuke Engelse liedjes zingen.

Workshops voor basisscholen

English in motion: Engels verhaal met beweging en muziek. Voor leerlingen van groepen 1 t/m 3.

Ready to have fun and learn?