Skip to main content

Hi,

nice to meet you!

De korte versie:

Mijn naam is Dana Bouwens, maar leerlingen noemen mij meestal ‘Miss Dana’. Ik woon samen met Rick en onze 9-jarige zoon Toby in Den Bosch.
Met veel plezier en passie geef ik privélessen Spelenderwijs Engels en coachingsessies voor expat-kinderen.

De lange versie:

Ik denk dat het al heel lang geleden begon…

Ik weet nog goed dat ik als jong meisje regelmatig op de rand van ons bad stond. Dan kon ik nét mezelf zien in de spiegel boven de wastafel. En dan keek ik hoe ik van die mooie, ronde klanken uitsprak… Engels!
Tenminste… dat dacht ik. Als iemand het destijds had opgenomen, zou ik er nu waarschijnlijk hard om moeten lachen, want ik kende nog geen woord Engels.

For the love of English… Adventures abroad

De liefde voor het Engels bleef wel. En na de middelbare school mocht ik van mijn ouders een jaar naar het buitenland toe. Daar heb ik met veel plezier bij hele lieve Amerikaanse gastouders gewoond en het ‘senior’ jaar van de ‘high school’ gevolgd. Later ben ik nog meerdere malen voor langere tijd in Amerika geweest. Die ervaringen, gecombineerd met mijn taalgevoel, maken me wat ze noemen een ‘near-native English speaker’.

Music was my first love

Zo lang als ik weet, ben ik dol op muziek en zing ik graag. Als jong meisje was ik vaak buiten te vinden, onderaan de grote boom aan het einde van de straat, waar ik liedjes zong. En thuis zongen mijn vader en ik graag tweestemmig. Die muziekinteresse strekte zich later uit naar zangdeelname in koren en popbandjes. Ook leerde ik mezelf een beetje gitaarspelen, maar veel deed ik er niet mee.

Geboorte van de combinatie

Na mijn studie onderwijskunde en diverse banen, ook in het bedrijfsleven, kwam er iets moois op mijn pad, waarmee ik Engels en muziek kon verbinden in werk. Ik kreeg namelijk de kans om als vakleerkracht Engels voor de klas te staan en daarbij muziek te integreren in de lessen. Wat een feestje! Ik leerde over de didactiek van vvto (vroeg vreemdetalenonderwijs). De speelse aanpak van de lessen leerde ik door te werken voor Such Fun, de organisatie die Engels op diverse basisscholen in de regio Den Bosch verzorgt. En ik leerde dat een bariton-ukelele handzamer bleek dan een gitaar, om van klas naar klas te gaan 😉 Ik maakte een uitstapje van een jaar als zij-instromer, maar duidelijk werd dat ik liever vakleerkracht ‘Miss Dana’ ben dan groepsleerkracht.
Daarna ben ik privélessen Engels gaan geven. Ik vind het erg fijn dat ik de kinderen hierbij veel persoonlijke aandacht kan geven en mijn lesplannen op hen kan afstemmen. Uiteraard gebruik ik ook in mijn privélessen graag muziek. Behalve dat het heel leuk is, helpen liedjes en ritmes het brein enorm bij het aanleren van een vreemde taal.
Daarnaast werk ik nog als auteur voor een educatieve uitgeverij, aan de herziening van een methode Engels voor de basisschool. Naast de lesplannen schrijf ik ook de liedjes voor de methode.

Kindercoach voor expat-kinderen

Door mijn interesse in de ontwikkeling en de gevoelswereld van kinderen, heb ik ook een opleiding tot kindercoach gevolgd. Hierdoor kan ik naast het geven van Engelse lessen ook ondersteuning op emotioneel vlak bieden aan kinderen die een emigratie in het vooruitzicht hebben.
Ik vind het zelf een hele waardevolle combinatie, om naast de voorbereiding op de nieuwe taal ook te kunnen ondersteunen bij de gevoelskant van het vertrek naar het buitenland. Zo wordt het kind in totaliteit meer toegerust om zijn vleugels te spreiden!

Kijken of het klikt?

Heb je interesse in Engelse lessen en/of coaching voor je kind? Mail of bel me gerust. Ik vertel je graag over de mogelijkheden. Ook een intakegesprek is gratis en vrijblijvend. Ik vind het belangrijk dat jullie tijdens deze ontmoeting kunnen kijken of je je prettig voelt bij mijn persoon en aanpak.

Nice to meet you!